UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final Eşleşmeleri ve Form İstatistikleri

5, 6, 12 ve 13 Mart 2024 tarihlerinde oynanan son 16 turu rövanş maçlarının da sonuçlanması ile birlikte çeyrek finale çıkan takımlar ve eşleşmeleri de nihayet belli oldu. 9 ve 10 Nisan 2024 tarihlerinde oynanacak olan çeyrek final ilk maçlarına da sayılı günler var. Hazır heyecan ile gün saydığımız finale adım adım yaklaşırken, eşleşen takımlara ve son maçlarına hep birlikte kısa kısa bakalım istedik. Eşleşmeler ise aşağıdaki şekilde… 

1. Arsenal vs Bayern Münih

9 Nisan 2024 Salı günü saat 22:00’da oynanacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçı Emirates Stadı’nda yapılacak. Daha önce 12 kez karşı karşıya gelen iki takım; 2 maçı berabere tamamlarken, Arsenal’in 3 galibiyeti ve Bayern Münih’in ise 7 galibiyeti bulunuyor. İki teknik adamın birbirlerine karşı oynadığı 3 maçta; Mikel Arteta’nın 2 galibiyeti ve 1 mağlubiyeti bulunurken, rakibi Thomas Tuchel’in 1 galibiyeti ve 2 mağlubiyeti bulunuyor. 

Arsenal Kulübü Teknik Direktörü: Mikel Arteta

Bayern Münih Kulübü Teknik Direktörü: Thomas Tuchel 

2. Real Madrid vs Manchester City

9 Nisan 2024 Salı günü saat 22:00’da oynanacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçı Santiago Bernabeu’da yapılacak. Daha önce 10 kez karşı karşıya gelen iki takım; 3 maçı berabere tamamlarken, Real Madrid’in 3 galibiyeti ve Manchester City’nin ise 4 galibiyeti bulunuyor. İki teknik adamın birbirlerine karşı oynadığı 10 maçta; Carlo Ancelotti’nin 3 galibiyeti, 1 beraberliği ve 6 mağlubiyeti bulunurken rakibi Pep Guardiola’nın ise 6 galibiyeti, 1 beraberliği ve 3 mağlubiyeti bulunuyor.

Real Madrid Kulübü Teknik Direktörü: Carlo Ancelotti

Manchester City Kulübü Teknik Direktörü: Pep Guardiola 

3. Atlético Madrid vs Borussia Dortmund

10 Nisan 2024 Çarşamba günü saat 22:00’da oynanacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçı Civitas Metropolitano’da yapılacak. Daha önce 6 kez karşı karşıya gelen iki takım; 1 maçı berabere tamamlarken, Atlético Madrid’in 2 galibiyeti ve Borussia Dortmund’un 3 galibiyeti bulunuyor. İki teknik adamın daha önce birbirlerine karşı oynadığı bir maç bulunmuyor. Madrid çalıştırıcısı Diego Simeone’nin ise daha önce Borussia Dortmund’a karşı oynadığı 2 maçta, 1 galibiyeti ve 1 mağlubiyeti bulunuyor. 

Atlético Madrid Kulübü Teknik Direktörü: Diego Simeone

Borussia Dortmund Kulübü Teknik Direktörü: Edin Terzic

4. Paris Saint-Germain vs Barcelona

10 Nisan 2024 Çarşamba günü saat 22:00’da oynanacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçı Parc des Princes’de yapılacak. Daha önce 13 kez karşı karşıya gelen iki takım; 4 maçı berabere tamamlarken, PSG’nin 4 galibiyeti ve Barcelona’nın 5 galibiyeti bulunuyor. Eski Barcelona’lı iki teknik adamın daha önce birbirlerine karşı oynadığı bir maç bulunmuyor. PSG’nin çalıştırıcısı Luis Enrique’nin ise daha önce Barcelona’ya karşı oynadığı 2 maçta, 2 mağlubiyeti bulunuyor. 

PSG Kulübü Teknik Direktörü: Luis Enrique

Barcelona Kulübü Teknik Direktörü: Xavi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *