UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final Eşleşmeleri ve Form İstatistikleri

14 Mart 2024 tarihinde oynanan son 16 turu rövanş maçlarının da sonuçlanması ile birlikte çeyrek finale çıkan takımlar ve eşleşmeleri de nihayet belli oldu. 11 Nisan 2024 tarihinde oynanacak olan çeyrek final ilk maçlarına da sayılı günler var. Hazır finale adım adım yaklaşırken, eşleşen takımlara ve son maçlarına hep birlikte kısa kısa bakalım istedik. Eşleşmeler ise aşağıdaki şekilde…

1. Milan vs Roma

11 Nisan 2024 Perşembe günü oynanacak olan UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final ilk maçı Giuseppe Meazza Stadı’nda yapılacak. Daha önce 197 kez karşı karşıya gelen iki İtalyan takımı; bu maçların 62 tanesini beraberlik ile tamamlarken, 84 maçı Milan ve 51 maçı da Roma galibiyet ile tamamlamayı başarmıştır. Milan oynadığı son beş maçta beş galibiyete sahipken, rakibi Roma ise oynadığı son beş maçta üç galibiyet, bir beraberlik ve bir de mağlubiyete sahip.

Milan Kulübü Teknik Direktörü: Stefano Pioli

Roma Kulübü Teknik Direktörü: Daniele De Rossi

2. Bayer Leverkusen vs West Ham United

11 Nisan 2024 Perşembe günü oynanacak olan UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final ilk maçı BayArena’da yapılacak. Daha önce hiç karşı karşıya gelmemiş olan iki takım da kazanmak için elinden geleni yapacaktır. Bayer Leverkusen oynadığı son beş maçta dört galibiyet ve bir de beraberliğe sahipken, rakibi West Ham United ise oynadığı son beş maçta iki galibiyet, iki beraberlik ve bir de mağlubiyete sahip. 

Bayer Leverkusen Kulübü Teknik Direktörü: Xabi Alonso

West Ham United Kulübü Teknik Direktörü: David Moyes

3. Liverpool vs Atalanta

11 Nisan 2024 Perşembe günü oynanacak olan UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final ilk maçı Anfield’da yapılacak. Daha önce iki kez karşı karşıya gelen ikilinin maçlarda birer galibiyeti bulunuyor. Liverpool oynadığı son beş maçta üç galibiyet, bir beraberlik ve bir de mağlubiyete sahipken, rakibi Atalanta ise oynadığı son beş maçta bir galibiyet, iki beraberlik ve iki de mağlubiyete sahip. 

Liverpool Kulübü Teknik Direktörü: Jurgen Klopp

Atalanta Kulübü Teknik Direktörü: Gian Piero Gasperini

4. SL Benfica vs Marsilya

11 Nisan 2024 Perşembe günü oynanacak olan UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final ilk maçı Estádio da Luz’da yapılacak. Daha önce 4 kez karşı karşıya gelen ikili; bir maçı beraberlik ile kapatırken, Benfica’nın iki ve Marsilya’nın ise bir galibiyeti bulunuyor. SL Benfica oynadığı son beş maçta üç galibiyet, bir beraberlik ve bir de mağlubiyete sahipken, rakibi Marsilya ise oynadığı son beş maçta üç galibiyet ve iki de mağlubiyete sahip. 

SL Benfica Kulübü Teknik Direktörü: Roger Schmidt

Marsilya Kulübü Teknik Direktörü: Jean-Louis Gasset

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *