UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final Eşleşmeleri ve Form İstatistikleri

14 Mart 2024 tarihinde oynanan son 16 turu rövanş maçlarının da sonuçlanması ile birlikte çeyrek finale çıkan takımlar ve eşleşmeleri de nihayet belli oldu. 11 Nisan 2024 tarihinde oynanacak olan çeyrek final ilk maçlarına da sayılı günler var. Hazır finale adım adım yaklaşırken, eşleşen takımlara ve son maçlarına hep birlikte kısa kısa bakalım istedik. Eşleşmeler ise aşağıdaki şekilde… 

1. FC Viktoria Plzen vs Fiorentina

11 Nisan 2024 Perşembe günü oynanacak olan UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ilk maçı Doosan Arena’da yapılacak. Daha önce hiç karşı karşıya gelmemiş olan iki takım da galibiyet için elinden geleni yapacaktır. Viktoria Plzen oynadığı son beş maçta dört galibiyet ve bir beraberliğe sahipken, rakibi Fiorentina ise oynadığı son beş maçta iki galibiyet ve üç beraberliğe sahip. 

Viktoria Plzen Kulübü Teknik Direktörü: Miroslav Koubek

Fiorentina Kulübü Teknik Direktörü: Vincenzo Italiano

2. Olympiakos Pire vs Fenerbahçe

11 Nisan 2024 Perşembe günü oynanacak olan UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ilk maçı Stadio Georgios Karaiskakis’de yapılacak. Daha önce iki defa karşı karşıya gelen ikiliden Olympiakos, iki maçı da galibiyet ile kapatmayı başarmış. Olympiakos Pire oynadığı son beş maçta üç galibiyet ve iki mağlubiyete sahipken, rakibi Fenerbahçe ise oynadığı son beş maçta aynı şekilde üç galibiyet ve iki mağlubiyete sahip.

Olympiakos Pire Kulübü Teknik Direktörü: José Luis Mendilibar

Fenerbahçe Kulübü Teknik Direktörü: İsmail Kartal

3. Club Brugge vs PAOK Thessaloniki

11 Nisan 2024 Perşembe günü oynanacak olan UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ilk maçı Jan Breydel-Stadion’da yapılacak. Daha önce iki defa karşı karşıya gelen ikili, iki maçı da berabere tamamlamıştır. Club Brugge oynadığı son beş maçta üç galibiyet ve iki mağlubiyete sahipken, rakibi PAOK Thessaloniki ise oynadığı son beş maçta aynı şekilde üç galibiyet ve iki mağlubiyete sahip. 

Club Brugge Kulübü Teknik Direktörü: Ronny Deila

PAOK Thessaloniki Kulübü Teknik Direktörü: Răzvan Lucescu

4. Aston Villa vs LOSC Lille

11 Nisan 2024 Perşembe günü oynanacak olan UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ilk maçı Villa Park’ta yapılacak. Daha önce iki defa karşı karşıya gelen ikili, bir maçı berabere tamamlarken diğer maçı ise LOSC Lille galibiyet ile tamamlamıştır. Aston Villa oynadığı son beş maçta iki galibiyet, iki beraberlik ve bir mağlubiyete sahipken, rakibi LOSC Lille ise oynadığı son beş maçta iki galibiyet ve üç beraberliğe sahip. Aston Villa teknik direktörü Emery, daha önce yedi kez karşılaştığı Lille karşısında hiç mağlubiyet almamıştır. 

Aston Villa Kulübü Teknik Direktörü: Unai Emery

LOSC Lille Kulübü Teknik Direktörü: Paulo Fonseca 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *