UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turunun Final Maçları ve Kazananları

5,6,12 ve 13 Mart tarihlerinde oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ikinci maçları tamamlandı ve çeyrek finale yükselen takımlar nihayet belli oldu. PSG, Bayern Münih, Manchester City, Real Madrid, Barcelona, Arsenal, Atlético Madrid ve Borussia Dortmund çeyrek finale yükselen ve yeni eşleşmelerini heyecanla bekleyen 8 takım olmayı başardı. Son 16 rövanş maçlarının sonuçları ve gol atan isimler ise aşağıda yer alıyor.

Real Sociedad 1 – 2 Paris Saint-Germain 

5 Mart 2024 tarihinde Anoeta Stadyumu’nda oynanan Şampiyonlar Ligi son 16 turu ikinci maçında kazanan ve çeyrek finale yükselen taraf Fransa ekibi PSG oldu. Real Sociedad adına tek golü kaydeden isim Mikel Merino olurken, PSG adına ise iki gol kaydeden isim Kylian Mbappé oldu. 

Bayern Münih 3 – 0 Lazio 

5 Mart 2024 tarihinde Allianz Arena’da oynanan Şampiyonlar Ligi son 16 turu ikinci maçında kazanan ve çeyrek finale yükselen taraf Almanya ekibi Bayern Münih oldu. Bayern Münih adına gol kaydeden isimler iki gol ile Harry Kane ve bir gol ile Thomas Müller olurken, rakibi Lazio ise maçı golsüz kapattı. 

Manchester City 3 – 1 FC Kopenhag 

6 Mart 2024 tarihinde Etihad Stadı’nda oynanan Şampiyonlar Ligi son 16 turu ikinci maçında kazanan ve çeyrek finale yükselen taraf İngiltere ekibi Manchester City oldu. Manchester City adına gol kaydeden isimler Manuel Akanji, Julian Alvarez ve Erling Haaland olurken, rakibi Kopenhag adına tek golü kaydeden isim ise Mohamed Elyounoussi oldu.

Real Madrid 1 – 1 RasenBallsport Leipzig 

6 Mart 2024 tarihinde Santiago Bernabeu’da oynanan Şampiyonlar Ligi son 16 turu ikinci maçında kazanan ve çeyrek finale yükselen taraf İspanya ekibi Real Madrid oldu. Beraberlikle sonuçlanan maçta Real Madrid adına gol kaydeden isim Vinicius Jr olurken, rakibi RB Leipzig adına gol kaydeden isim ise Willi Orban oldu. 

FC Barcelona 3 – 1 Napoli 

12 Mart 2024 tarihinde Lluis Companys Olimpiyat Stadı’nda oynanan Şampiyonlar Ligi son 16 turu ikinci maçında kazanan ve çeyrek finale yükselen taraf İspanya ekibi Barcelona oldu. Barcelona adına gol kaydeden isimler Fermin Lopez, Joao Cancelo ve Robert Lewandowski olurken, rakibi Napoli adına tek golü kaydeden isim ise Amir Rrahmani oldu. 

Arsenal 1 – 0 FC Porto 

12 Mart 2024 tarihinde Emirates Stadı’nda oynanan Şampiyonlar Ligi son 16 turu ikinci maçında kazanan ve çeyrek finale yükselen taraf İngiltere ekibi Arsenal oldu. Penaltılara kalan maçta Arsenal 4 – 2’lik skorla Porto’yu elemeyi başardı. Maçın normal sürede tek golünü atan isim ise Arsenal forması giyen oyuncu Leandro Trossard oldu. 

Atlético Madrid 2 – 1 Inter 

13 Mart 2024 tarihinde Estadio La Peineta’da oynanan Şampiyonlar Ligi son 16 turu ikinci maçında kazanan ve çeyrek finale yükselen taraf İspanya ekibi Atlético Madrid oldu. Penaltılara kalan maçta Atlético Madrid 3 – 2’lik skorla Inter’i elemeyi başardı. Maçın normal süresinde Atlético Madrid adına gol kaydeden isimler Antoine Griezmann ve Memphis Depay olurken, rakibi Inter adına tek golü kaydeden isim ise Federico Dimarco oldu. 

Borussia Dortmund 2 – 0 PSV Eindhoven 

13 Mart 2024 tarihinde Westfalen Stadı’nda oynanan Şampiyonlar Ligi son 16 turu ikinci maçında kazanan ve çeyrek finale yükselen taraf Almanya ekibi Borussia Dortmund oldu. Borussia Dortmund adına gol kaydeden isimler Jadon Sancho ve Marco Reus olurken, rakibi PSV Eindhoven maçı golsüz kapattı. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *