Aralık Ayının En İlgi Çekici 10 Maçı

Aralık ayını geride bırakırken, her ay sonunda olduğu gibi bu ay da oynanan karşılaşmalar içerisinde en ilgi çekici olan on maçı sizler için listelemek istedik. Maçların bazıları oldukça çekişmeli geçerken, bazıları da oldukça şaşırtan ve beklenmedik skorlarla sonuçlandı. Ayın en iyi on maçı ve kısaca bilgileri aşağıdaki şekilde… 

Manchester City 3 – 3 Tottenham Hotspur 

3 Aralık 2023 tarihinde Etihad Stadı’nda oynanan Premier League karşılaşmasında kazanan taraf çıkmadı ve maç beraberlikle sonuçlandı. Çekişmeli geçen maçta Manchester City’nin gollerini kendi kalesine topu gönderen Son, Foden ve Grealish kaydederken; Tottenham için golleri Son, Lo Celso ve Kulusevski kaydetti. 

Chelsea 3 – 2 Brighton & Hove Albion

3 Aralık 2023 tarihinde Stamford Bridge’de oynanan Premier League karşılaşmasında kazanan taraf ev sahibi Chelsea oldu. Gallagher’ın kırmızı kartla oyun dışı kaldığı Chelsea’nin gollerinin ikisini Enzo F. ve Colwill kaydederken, Brighton adına golleri Buonanotte ve Pedro kaydetti. 

Liverpool 4 – 3 Fulham 

3 Aralık 2023 tarihinde Anfield’da oynanan Premier League karşılaşmasında kazanan taraf ev sahibi Liverpool oldu. Gollü geçen karşılaşmada Liverpool adına kendi kalesine topu gönderen Leno, Mac Allister, Endo ve Trent golleri kaydederken; Fulham adına gol kaydeden isimler ise Wilson, Tete ve Cordova-Reid oldu. 

Luton 3- 4 Arsenal 

5 Aralık 2023 tarihinde Kenilworth Road’da oynanan Premier League karşılaşmasında kazanan taraf deplasman takımı Arsenal oldu. Ev sahibi takım adına golleri Osho, Adebayo ve Barkley kaydederken; deplasman takımı adına golleri Martinelli, Jesus, Havertz ve Rice kaydetmiştir. 

Manchester united 2 – 1 Chelsea 

6 Aralık 2023 tarihinde Old Trafford’da oynanan Premier League karşılaşmasını kazanan taraf ev sahibi United oldu. Manchester United’ın iki golünü de McTominay kaydederken, Chelsea’nin tek golünü Palmer kaydetmiştir. 

Eintracht Frankfurt 5 – 1 Bayern Münih 

9 Aralık 2023 tarihinde Deutsche Bank Park’ta oynanan Bundesliga karşılaşmasında Eintracht Frankfurt Bayern Münih’i farkla yenmeyi başarmıştır. Ev sahibi takım adına Ebimbe iki, Ömer, Lasson ve Knauff birer gol kaydetmiş ve Bayern Münih adına tek gol kaydeden isim Kimmich olmuştur. 

Barcelona 2 – 4 Girona 

10 Aralık 2023 tarihinde Lluís Companys Olimpiyat Stadyumunda oynanan La Liga karşılaşmasında kazanan taraf deplasman takımı Girona oldu. Barcelona’nın gollerini Lewandowski ve Gündoğan kaydederken, lider Girona’nın gollerini ise Dovbik, Gutierrez, Fernandez ve Stuani kaydetmiştir. 

Royal Antwerp 3 – 2 Barcelona 

13 Aralık 2023 tarihinde Bosuil Stadyumunda oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında kazanan taraf ev sahibi Royal Antwerp olmuştur. Royal Antwerp adına golleri Vermeeren, Janssen ve Ilenikhena kaydederken; Barcelona’nın gollerini Ferran Torres ve Guiu kaydetmiştir. 

Manchester City 4 – 0 Fluminense 

22 Aralık 2023 tarihinde Kral Abdullah Spor Şehri Stadında oynanan Dünya Kulüpler Kupası finalinde kazanan ve kupayı kaldıran taraf Manchester City oldu. Fluminense’nin skor kaydetmediği karşılaşmada Manchester City adına gol kaydeden isimler iki gol ile Alvarez, kendi kalesine topu gönderen Nino ve Foden olmuştur. 

Manchester United 3 – 2 Aston Villa 

26 Aralık 2023 tarihinde Old Trafford’da oynanan Premier League karşılaşmasında kazanan taraf ev sahibi takım Manchester United oldu. United adına iki golü Garnacho ve bir golü Hojlund kaydederken, Aston Villa adına McGinn ve Dendoncker golleri kaydeden isimler olmuştur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *